Sinterklaas in Veghel

VEGHEL – Sinterklaas meert zondag 15 november, daags na de landelijke intocht in Meppel, met zijn privéschip De Spanje om 13.30 uur aan in Veghel. Dat laat het Veghelse Sint Nicolaas comité, verantwoordelijk voor de organisatie van de intocht, weten.

Sint meert aan met groot gevolg

De voorbereidingen voor een groots onthaal van de goedheiligman zijn reeds voor de zomervakantie gestart. Sinterklaas wordt dit jaar weer vergezeld door vele tientallen Pieten, die op verschillende boten voor de Sint uitvaren. Na voet aan wal te hebben gezet maakt Sint een rijtoer op zijn schimmel, via de Hoogstraat naar de Markt in Veghel. Op het bordes van Het Raadhuis wordt de Spaanse bisschop officieel verwelkomd door burgemeester Ina Adema. Daarna hebben de kinderen de gelegenheid om Sinterklaas een handje te geven in de tent op de Markt.

Glorie

De intocht in Veghel trekt jaarlijks vele duizenden belangstellenden uit de verre omtrek naar de binnenhaven toe. Ruim 200 Pieten vergezellen de Spaanse bisschop bij zijn intocht, die aan glorie nog niet heeft ingeboet. De Sint gaat om 13.30 uur voor anker. Vanaf 13.00 uur zijn er echter al volop activiteiten in de haven en wordt er reikhalzend uitgekeken naar de komst van de Sint.